این کتاب با تبیین ماهیت نظاممند تعارض میان کشورهای منطقه غرب آسیا به ویژه تعارض میان ایران و عراق، چگونگی استفاده از نظریههای روابط بین الملل را در تبیین پویاییهای تعارضها در منطقه غرب آسیا بررسی میکند. رویکرد یکپارچه نویسنده برای درک موضوع تشدید تعارض میان کشورها نشان میدهد وقتی از رویکردهای مبتنی بر مسائل مورد اختلاف، تعامل و توانمندی های قدرت برای بررسی رابطه متقابل ایران و عراق در آستانه جنگ در سال 1980(1359) استفاده می شود، اهمیت این رابطه هر چه بیشتر مشخص میگردد. این کتاب با بیان این تفاوت میان مطالعات روابط بین الملل و حوزه غرب آسیا، خلاء بزرگ موجود در ادبیات علمی مربوط به علل جنگ را پر میکند و از اینرو، برای پژوهشگران حوزههای مطالعات صلح و تعارض، منطقه غرب آسیا و روابط بین الملل بسیار مفید خواهد بود.
جروم داناون که درس مطالعات بین المللی را در دانشگاه فناوری سوین بورن(Swinburne) استرالیا تدریس میکند، پیشتر در نیروی هوایی سلطنتی استرالیا خدمت کرده و در گردهماییها و همایشهای بین المللی متعددی با موضوع روابط بین الملل، تحقیقات بین الملل، تجارت بین الملل و علوم سیاسی شرکت داشته است.
کتاب فوق مشتمل بر 5فصل است. در فصل اول رویکرد یکپارچه به روند تشدید تعارض میان دولت ها مورد بررسی قرار می گیرد، فصل دوم به دوره پیش از قرارداد الجزایر، فصل سوم به دوره تنش زدایی و در فصل چهارم به دوره پس از انقلاب در روابط ایران و عراق می پردازد. در نهایت فصل پنجم به تبیین جنگ ایران و عراق اشاره دارد.
Reviews
There are no reviews yet.