کتاب از بخشهای زیر تشکیل شده است: دو نامه درباره انقلاب اسلامی، گفتگویی درباره انقلاب اسلامی، درباره گفتگو با جمال زاده، چند خاطره درباره سید جمال الدین واعظ، خاطره ای دیگر درباره سید جمال الدین واعظ، محمدعلی شاه قاجار و سید جمال الدین واعظ (اصفهانی). در بخش پایانی هم تصاویر و اسناد، فهارس، اعلام، اماکن و کتب ضمیمه شده است و بخشهایی از نامه های جمال زاده به استاد خسروشاهی و تصاویر دیدار آمده است. این کتاب نیز مانند دیگر آثار استاد خسروشاهی حاوی مطالب بدیع و ناگفته است و وجوه تازه ای از زندگی و اندیشه محمدعلی جمال زاده را به نمایش می گذارد که تاکنون کمتر بدان توجه شده است و روزنامه ها و گروه های مختلف کمتر به آن می پردازند و آن هم نگاه جمال زاده است به انقلاب اسلامی.
جمال زاده نخستین داستان نویس ایرانی است كه با كتاب «یكی بود، یكی نبود» به اوج شهرت رسید و با كتاب «خلقیات ما ایرانی ها» مورد غضب رژیم پهلوی قرار گرفت. آن چه كه در این بخش از خاطرات مستند آمده گوشه هایی از خاطرات مرحوم سید محمدعلی جمال زاده، نویسنده و داستان سرای مشهور ایرانی و مقیم سوئیس است كه استاد خسروشاهی خاطرات دو دیدار با وی در ژنو، در اوائل سال 1361 و 1362 و نیز دو نامه جمال زاده به ایشان را بازگو می کند كه به تناسب موضوع جمال زاده و انقلاب اسلامی ایران به عنوان بخش اول و دوم نقل می شود.
فصل سوم این كتاب شامل بحث جالب و تاریخی استاد دكتر ابراهیم باستانی پاریزی، محقق و مورخ معاصر است كه در رابطه با دیدار استاد خسروشاهی با جمال زاده آن را به رشته تحریر در آورده اند و قبلاً در روزنامه اطلاعات در سال 1365 درج و چاپ شده است.
فصل چهارم هم گوشه هایی از خاطرات مكتوب جمال زاده درباره پدر، مرحوم سید جمال الدین، واعظ معروف دوران مشروطیت است كه به درخواست استاد خسروشاهی، نسخه ای از آن را به ایشان داده است.
Reviews
There are no reviews yet.