کتاب خواب پریشان، نگاهی به نقش خواب و رویا در جریانهای انحرافی، از سه بخش اصلی واژه شناسی و تاریخچه استفاده از رویا در میان فرقهها و مدعیان، ادعاهای قرآنی برخی مدعیان دروغین، در بهرهگیری از رویا برای تشخیص حجت الهی و جایگاه خواب در تشخیص حجت الهی از نگاه روایات تشکیل شده است.
در بخش واژه شناسی و تاریخچه استفاده از رویا در میان فرقهها و مدعیان مواردی مانند ابوجعفر قائنی، ابوسعید ابوالخیر، فضلالله حروفی، بازید انصاری، شیخ احمد احسایی، حسینعلی نوری، محمداحمد سودانی، غلام احمد قادیانی، الحسین بن موسی الحیدی، حیدر مشتت و شایعه تولد امام مهدی (ع) با تعبیر خواب از منظر اهل سنت مطرح شده است.
در بخش دوم آیاتی که به صورت کلی به وجود و اعتبار رویای صادقه پرداخته و آیههای ادعا شده به صورت اشاره به استفاده از خواب و رویا برای تشخیص حجت الهی دارد مانند آیه 26 سوره نمل، آیه پنج سوره یوسف و آیه 111 سوره مائده پرداخته شده است.
در بخش سوم مباحثی با عناوین اجماع قولی و عملی، سیره متشرعه، مطلق یا مقید بودن عدم حجیت رویا، اشکال اول به عمومیت و اطلاق نداشتن حجیت، «این دسته از روایات خبر واحد هستند»، «مراد دیدن چهره حقیقی حجت الهی است»، تجربیات مخالف، گزارشهای تاریخی و مخالفت با عمومیت عدم حجیت رویا، قبول ولایت امام رضا(ع) به وسیله یک واقفی، حضرت نرجس و… مطرح شده است.
Reviews
There are no reviews yet.