پرداخت امن توسط کارت های عضو شتاب
تضمین کیفیت و پایین ترین قیمت
پشتیبانی 24 ساعته، 7 روز هفته
ارسال فایل بلافاصله پس از خرید

یکی از کارکردهای مهم حاکمیت مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت مخاطره (ریسک) است که هدف آن ایجاد یک محیط امن برای کسب‌وکارهای الکترونیکی و تجارت الکترونیکی است. در حمایت از این کارکرد، سازمان‌های گوناگون علاقمند به پیاده‌سازی استانداردهایی هستند که روش‌های گوناگون مدیریت مخاطره را منتشر کرده‌اند. این روش‌ها، در قالب دستورالعمل‌ها/ راهنماها، استانداردها و چارچوب‌های ملی و بین‌المللی از خاستگاه‌های گوناگون کاربردی و پژوهشی و به منظور ارزیابی مخاطره امنیت اطلاعات طراحی، و به منظور شناسایی، تحلیل و کاهش مخاطره‌های مرتبط با فناوری اطلاعات از سوی سازمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به رغم تعداد روزافزون روش‌های ارزیابی و مدیریت مخاطره، گزارش‌های گوناگون، نظرسنجی‌ها و ادبیات این حوزه نشان می‌دهد که گسترش کاربرد این روش‌ها در حال حاضر در سازمان‌ها به دلیل کمبود آگاهی، هزینه‌های بالا، نیاز به تخصص و فرآیند طولانی بسیار محدود است. از سوی دیگر در حوزه کاربرد در ایران شاهد آن هستیم که علی‌رغم وجود تنوع زیاد روش‌های ارزیابی مخاطره امنیت اطلاعات، هم از سوی مشاوران و هم از سوی بهره‌برداران دانش و آگاهی کافی در خصوص این روش‌ها وجود ندارد و تنها تعداد محدودی از آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این توضیحات، این کتاب با هدف مقایسه جامع و مصورسازی روش‌های ارزیابی و مدیریت مخاطره امنیت اطلاعات، در چهار فصل به شرح زیر منتشر شده است:

۱_ مفاهیم پایه مدیریت مخاطره امنیت اطلاعات: در این فصل سعی شده است روند شکل‌گیری مفهوم مدیریت امنیت اطلاعات، اهمیت و ضرورت توجه به امنیت اطلاعات، و مفاهیم پایه‌ای از جمله امنیت، امنیت اطلاعات، مدیرت امنیت اطلاعات، مخاطره، مدیریت مخاطره معرفی شود.

۲_ روش‌های ارزیابی مخاطره: در این فصل نُه روش اصلی مدیریت مخاطره در مفهوم کلی آن (نه در موضوع امنیت اطلاعات) معرفی و تشریح شده‌اند.

۳_ روش‌های ارزیابی مخاطره امنیت اطلاعات: در این فصل بر اساس روش پژوهش بیان شده در کتاب، ۵۰ روش مدیریت و ارزیابی مخاطره امنیت اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس یک روش ارزیابی مشخص، ۱۸ روش جاری برتر در سطح دنیا در سه دسته و در قالب شناسنامه علمی معرفی شده‌اند.

۴_ مقایسه روش‌های ارزیابی مخاطره امنیت اطلاعات: در این فصل ۱۸ روش منتخب در بخش قبل بر اساس یک چارچوب مقایسه حاوی ۱۹ معیار شامل ـ نوع، ماهیت، سازمان ارائه دهنده، اندازه سازمان هدف، سطح کاربری، سطح تخصص، فرآیند تطبیق مراحل مدیریت و ارزیابی مخاطره، رویکردهای تخمین مخاطره، شیوه ارزیابی مخاطره، پشتیبانی ابزارها، پشتیبانی از زبانهای رای

ادامه مطلب

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “کتاب مخاطره امنیت اطلاعات: روش‌های ارزیابی و مدیریت (نسخه کامل)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *