این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست. نقش پتاسیم در تولید محصولات كشاورزي سالم در جهت ارتقای سطح آگاهی جامعه کشاورزی و همچنین برای استفاده از پژوهش و تحقیقات مربوط به نقش بهبود حاصلخیزی خاک و تغذیه بهینه گیاهی در افزایش عملکرد هکتاری محصولات کشاورزی و تولید فرآورده های کشاورزی سالم و ضرورت اصلاح فرمول کودی کشور از سوی شرکت مروارید ارسباران بطور رایگان هدیه شده است.
پتاسيم بعد از ازت یکی از مهمترين عناصر غذايي در حيات گياهان بوده كه علاوه بر وظايف فيزيولوژیکی بسيار مهمي كه در گياه به عهده دارد، در بهبود کیفیت محصولات كشاورزي نيز جايگاه ويژهاي را به خود اختصاص داده است، به طوریکه از اين عنصر به نام عنصر کیفیت نام برده ميشود. از وظايف بيوشيميايي پتاسيم فعالسازي سيستمهاي آنزيمي مختلف در گياه است. به طوري كه پتاسيم فعالكننده بيش از 50 گونه آنزيم ميباشد. اكسيدوريداكتازها، دي هيدروژنازها، تراتسفرازها و کینازها آنزيمهايي هستند كه توسط كاتيون یک ظرفيتي پتاسيم فعال ميشوند.
Reviews
There are no reviews yet.